20.01.2016

Hüseyin KIRKINCI

1979 yılında Erzurum’da doğdu. Memleketinde hafızlığını tamamladı. 1999 yılında Isparta İmam-Hatip lisesinden, 2003 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun oldu. Farklı hocalardan Arapça ve Kur’an-ı Kerim dersleri aldı. Uzun yıllar teravih namazlarını hatimle kıldırdı.

2001 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam - Hatip olarak göreve başladı. 2007 yılında DİB Kayseri Dîni Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu. Bayburt / Aydıntepe ilçe vaizi olarak 5 yıl görev yaptıktan sonra 2012 yılında Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı.

2015 -2020 yılları arasında Hollanda/ Amsterdam HDV Fatih camiinde din görevlisi olarak görev yaptı. Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir alanında yüksek lisans (tez aşaması) çalışmaları devam etmektedir. Halen Denizli Dîni Yüksek İhtisas Merkezinde Eğitim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.