28.07.2022

Ahmet TOP

01.07.1994 tarihinde Balıkesir / Dursunbey’de doğdu. İlkokulu ilçesinde (2008) liseyi ise Balıkesir Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde (2012) bitirdi. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açılan sınavı kazanarak 2013 yılı Ocak ayında Balıkesir / Sındırgı Devletlibaba Köyü Deprem Mah. Camii’ne İmam-Hatip olarak atandı (2013-2014). Balıkesir ili Susurluk ilçesinde İmam-Hatip (2014-2017) ardından Bursa ili Gemlik ilçesi Gazi Osman Paşa Camii’nde Müezzin-Kayyım (2017-2018) olarak görev yaptı. Bu süreçte muhtelif hocalardan Arapça ve İslami İlimler alanında eğitim aldı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu (2018). Akabinde başladığı Yüksek İhtisas eğitimini İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde (2021) tamamladı. Bu zaman diliminde tahkîk / edisyon kritiği alanında eğitim aldı ve çalışmalarda bulundu. Çanakkale / Bayramiç İlçe Müftülüğü’nde bir yıla yakın Vaiz olarak görev yaptı. İlçe Müftülüğü bünyesinde Gençlik, Engelli ve Bağımlılık koordinatörlüğünü yürüttü ve bu çerçevede faaliyetler düzenledi. 2022 yılında açılan İlçe Müftülüğü ve Eğitim Görevlisi sınavlarında başarılı oldu ve Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde Eğitim Görevlisi olarak göreve başladı. Aynı fakülte Hadis Bilim Dalında “Hadis Rivayetinde Şüphe ve Sonuçları” adlı Yüksek Lisans çalışmasına devam etmektedir.

Evli ve iki kız babası olan hocamız Arapça bilmektedir.