28.07.2022

Hamza AYDOĞAN

1986 yılında Manisa’nın Salihli ilçesi’nin Sart Köyü’nde doğdu.

Küçük yaşlardan itibaren İzmir’in Konak ve Karabağlar ilçelerinin çeşitli yerlerinde ikamet etti.

2000 yılında İzmir Konak’ta ilkokuldan ve 2003 yılında ortaokuldan mezun oldu.

2006 yılında İzmir Konak Eşrefpaşa Lisesi’nden mezun oldu.

2007- 2008 yıllarında Bitlis’te vatani görevini yapmıştır.

2011 yılında İlahiyat Önlisans’tan mezun olmuştur.

2011 yılında İzmir Karabağlar Meslek Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yaptı.

2012 yılında İzmir Karşıyaka Goncalar Camii’ne Vekil İmam Hatip olarak göreve başladı.

2013 yılında Aydın Buharkent Ericek Köyü Camii’ne İmam Hatip olarak atandı.

Küçük yaşlardan itibaren Tasavvuf cemiyetlerine katılıp, çeşitli yerlerden makam, nazariyat, solfej dersleri almış. Bu eğitimini ise 2013 yılında Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nda makam, nazariyat, solfej, bona ve ney dersleri ile devam ettirmiştir. Çeşitli korolarda solist, hanende olarak bulunmuştur. Ney üflemek, bendir ve ud çalmak en sevdiği hobileri arasında yer almaktadır.

2015 yılında İzmir Bayındır Yusuflu Köyü Camii’ne İmam Hatip olarak tayin oldu.

2017 yılında 2. Lise olarak İzmir Buca İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.

2017 yılında İzmir Narlıdere Yeni Camii’ne Müezzin Kayyım olarak tayin oldu.

2018 yılında İzmir Tire Dini İhtisas Merkezi’nde Tashih-i Huruf Kursunu bitirdi.

2020 yılında İzmir Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2020 yılında İzmir Narlıdere Limanreis Camii’ne Müezzin Kayyım olarak tayin oldu.

2021 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu 4. Dönem Dini Musiki Kursu’nu bitirdi.

2022 yılında Türkiye’de ilk kez alımı yapılan Dini Musiki Öğretmeni mülakatını 1.lik ile kazanıp, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne, Dini Musiki Öğretmeni olarak atanmıştır.

2023 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapmış olduğu mülakat sonucunda aynı yerde Dini Musiki Eğitim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.

Evli ve bir çocuk babasıdır.