19.07.2023

Durmuş Ali UÇAR

1984'de Konya ili Meram İlçesinde doğdu. 1995 de İlkokulu Cemal Bardakçı ve Ahmet Haş Haş İlkokulunda okudu.

1996 da Konya Seyrantepe Kur'an Kursu'nda hafızlık yaptı.

Bu arada sınavlarını dışarıdan vererek Ortaokul diplomasına sahip olurken bir yandan da Arapça gramer ve dini ilimlerden eğitim aldı.

Karatay Mevlana İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

2006 da Seyrantepe Kur'an Kursun da Belletmenlik yaptı

2007 Yılında Aksarayın Eskil İlçesinin Çağlak Yaylasına İmam Hatip olarak atandı.

2009 da Çumra Üçhüyük Camisine atandı. Aynı yılda Konya Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 6 ay süreli Tashıh-ı Huruf Kursunu bitirdi.

2011 de Selçuklu Erenköy Camisine atandı.

Aynı yıl Teravihleri Hatim ile kıldırmaya başladı.

2011 de İşletme Fakültesinden mezun oldu.

2013 de Selçuklu Merkez Camiine atandı.

2016 da Uzman İmam Hatip oldu.

2017 de Selçuklu Alaaddin Ulu Camiine atandı

2018 de Karatay Sultan Selim Camiine atandı

2019 yılında Aşere-i Tagrib Tayyibe eğitiminden icazet aldı.

2019 da NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyattan Pedegojik Formasyon eğitimini aldı.

2019 ve 2020 yıllarında Lise ve Gençlik Akademilerin de Yetim projelerinde aktif görev aldı.

2021 de Rehber Öğreticilik Kursunu başarıyla bitirerek Mahallinde ve Akademi Merkezlerinde derse girebilir formasyonları aldı.

2022 de NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2022 de Etkili Hutbe Sunumu Eğitici Seminerine katıldı

2023 de Baş İmam Hatip oldu.

Mahallinde ve Akademi Merkezlerinde açılan Tashı-i Huruf kurslarda görevlendirme ile görev aldı.

Farklı yıllarda olmak üzere beş Başarı bir Üstün Başarı Belgesi ile ödüllendirilmeye layık görüldü.

2023 yılında Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezine Eğitim Görevlisi olarak atandı. Halen Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Kıraat Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yapmakta olup tez aşamasındadır.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.