25.07.2022

KONYA İL MÜFTÜSÜ ALİ ÖGE'DEN KURSİYERLERİMİZE KONFERANS

Konya il Müftüsü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet KELEŞOĞLU İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Öge Dini Yüksek İhtisas Merkezimizde 22.07.2022 Cuma günü İhtisas ve Aşere kursiyerlerimize "İslami İlimlerin Multidisipliner İlişkisi" konulu konferans verdi.

Konuşmasında İslam dininde Akıl – Gönül – Amel birlikteliğine dikkat çeken Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali ÖGE, islami ilimlerin birbiri ile sıkı bir ilişkisi olduğu ve bu minvalde bir ilim anlayışı ve müslümanlık algımızın olması gerektiğine vurgu yaptı. Kadim ilim mirasımızda islami ilimlerin tamamen birbirinden ayrı bir şekilde branşlaşma halinde olmadığını aksine alet ilimleri (emsile, bina, avamil, maksud) sonrasında islami ilimler (kelam, hadis, fıkıh) gibi ilim dallarının iyi bir şekilde okunup sonrasında ihtisaslaşmaya döndüğünü, böylece eğitim hayatı sonunda hiçbir talebenin diğer ilim dalından habersiz kalmadığını, model dini eğitim sisteminin bu olması gerektiğini hatırlattı. Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin bu alanda başarılı olduğunu söyledi.

Konferans sonunda Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Sayın Dr. Mustafa ACAR teşrifleri dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.