11.02.2023

Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, eğitim görevlileri, personelleri ve kursiyerlerinden oluşan 17 kişilik ekip deprem bölgesinde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen deprem dolayısıyla Gaziantep ve bölge genelinde yaşayan depremzedelerin  mağduriyetlerini  asgari ölçülere indirmek ve yaşamsal gerekliliklerini desteklemek amacıyla hazırlanan yaşamsal destek yardımları Gaziantep Dini Yüksek İhtisas Merkezine 08.02.2023 Salı günü ulaştırıldı.

Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi Koordinesinde Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar'ın riyasetinde Denizlili iş insanlarının katkılarıyla hazırlanan 23 Bin 500 adet kumanyanın depremden etkilenen kardeşlerimize dağıtımı ilk gün Nurdağı’nda gerçekleştirildi. Sonrasında Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinden giden 17 kişilik ekip ikiye ayrılarak İslahiye ve Kahramanmaraş’ın merkez köylerine kumanyaları dağıtmak üzere yola çıktılar. Sonraki gün de yardımların ulaştırılmasında zorluk çekilen dağ köylerine emanetler ulaştırıldı. Aynı zamanda da Denizlili kardeşlerimizin katkılarıyla, Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezinden giden ekibin koordinesinde Kahramanmaraş/Dulkadiroğlu Hükümet konağı önünde sıcak çorba dağıtımı yapılmaktadır. Yardımlar Gaziantep Dini Yüksek İhtisas Merkezi, Gaziantep İl Müftülüğü ve Kahramanmaraş İl Müftülüğü rehberliğinde gerçekleştirilmiştir.

Ayırca Denizli merkezde de yürütülen yardım faaliyetlerine destek olmak adına Diyanet Akademisi Denizli Dini Yüksek İhtisas Merkezi personeli ve eğitim gören kursiyerlerimiz aynî ve nakdî yardımların toplanması, paketleme ve taşınması ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve bölgeye gönderilmek üzere kefen hazırlanmasına yardım ediyorlar.